Wie zijn wij?

Ontstaan

1996: het jaar waarin een aantal alleenstaanden de koppen bij elkaar steken, zich op vrijwillige basis inzetten en LAVA uit de grond stampen.  Er wordt een kalender in elkaar gestoken – diverse activiteiten komen aan bod en het ledenaantal groeit.  Het bestuur krijgt steeds meer vorm en zo ontstaat er een feitelijke vereniging.  Met de jaren en met de groei van LAVA drong de nood aan meer structuur zich op en zo werd in 2004 de VZW een feit. De vereniging draait nog steeds op de vrijwillige inzet van leden en bestuur.

LAVA staat open voor iedereen en biedt een gevarieerd aanbod aan gezellige activiteiten Sportief, cultureel, ontspannend, het kan allemaal. Gezelligheid en vriendschap staan centraal. Ben jij single? Neem vrijblijvend contact op.

Leden vertellen hun verhaal

“Momenteel ben ik een gelukkig mens, maar ooit was dit anders.

Na een moeilijke scheiding was het, samen  met mijn twee tienerdochters, vechten om te overleven. Mijn leven bestond hoofdzakelijk uit zorgen en werken. Van mijn kinderen kon ik niet verwachten voor mij thuis te blijven en dus bracht ik veel tijd alleen door. Ik kreeg wel eens het advies: “ Ge moet niet alleen blijven, ge moet er iets aan gaan doen”. Iets aan doen? Ja, maar wat?
 
Na verloop van tijd liet ik me overhalen eens mee uit te gaan, onder de mensen te komen. Eens mee naar een feestje, om me als een 5de wiel aan de wagen te voelen. Naar een overvolle dancing,  waar ik me verloren en ongemakkelijk voelde. Naar een vrijgezellenbal, waar ik moest ervaren hoe men zich alleen kan voelen tussen veel volk.

Nochtans had dit alles één goed punt. Ik kwam aan de praat met mensen die pas lid waren van een vereniging en de volgende zondag gingen wandelen. Dat sprak mij wel aan en aangezien zij daar ook nieuw waren, ging ik mee.

Tot mijn verbazing waren dit allemaal alleenstaanden die het blijkbaar goed met elkaar konden vinden. Ik werd heel hartelijk ontvangen en kreeg een programma overhandigd met de maandelijkse activiteiten. Niet weinig, maar om hieraan deel te nemen moest men begrijpelijkerwijze wel lid zijn. Jawel, voor 30 € wilde ik dit wel eens riskeren.

Mensen lief, dit is zowat het beste dat ik sinds lang gedaan heb! Ik werd lid van LAVA ! Wat een openbaring! Ik ben terecht gekomen tussen een groep fijne mensen, waar de klemtoon gelegd wordt op vriendschap en gezelligheid, samen genieten en ondernemen. Geen enkel weekend nog alleen thuis zitten, zelfs in de week zijn er mogelijkheden om deel te nemen aan allerhande zaken. Op cultureel vlak gingen deuren open, stadsbezoeken, uitstappen, optredens en concerten. Allemaal dingen die ik al jaren niet meer deed.

Ook heb ik er de gelegenheid gekregen om te leren dansen. Gedaan met ganse avonden krampachtig op een stoel te blijven zitten. Op de vele dansgelegenheden en feesten die georganiseerd worden (en feesten kunnen ze bij lava) sta ik nu op de dansvloer en amuseer mij geweldig. Eigenlijk allemaal te veel om op te noemen, ik kan enkel nog maar zeggen: mijn leven heeft een totaal nieuwe wending gekregen in positieve zin. Ik ben nog wel alleen (staande) maar niet meer alleen of eenzaam.

Tot slot: Mijn advies aan iedereen die alleen is of zich alleen voelt, zet de stap en wordt lid van LAVA. U zult het zelfde ervaren: een nieuwe wereld gaat open, u hoort er weer bij en bent belangrijk voor anderen.”